Kőber Nóra- A mozgás maga az élet

//Kőber Nóra- A mozgás maga az élet

Kőber Nóra- A mozgás maga az élet

Legutóbbi videómban, sikerült ismét egy igazi inspiráló, ízig vérig nővel, Kőber Nóra Corrective Exercise Specialist, és bodyART ELITE trénerrel beszélgettem egy jót.

Legelső dolog, amiben Nórával kapcsolódtunk, az a BodyArt volt. Végtelenül hálás vagyok, hogy rátaláltam erre a mozgásformára! 16 évig nem igazán tudatosítottam magamban, hogy én tulajdonképpen sportolok nap mint nap, annyira szerettem a néptáncot, azt a légkört, a tradíciókat, a szertartásokat. Aztán felköltöztem Szegedről és abba hagytam a táncot.Egy ideig próbáltam mindent, aerobic, konditerem, de valahogy elveszettnek éreztem magam ebben a világban, inkább mindig egy szükséges muszájnak éltem meg ezeket a dolgokat, és nem éreztem, hogy töltött volna. És ekkor jött a BodyArt, ami igazi szerelem lett, főleg együtt a jógával tökéletes harmóniában tudott működni számomra. Test-lélek-szellem hármasságában tudom ezt megélni, aminek gyakorlása idővel nettó énidővé vált.

Nórával való beszélgetésem alatt, mindig találtam olyan pontot, amikor párhuzamot tudtam vonni az Ő és az én utam között. Nem véletlenül érzem, hogy nagyon együtt rezgek vele, kölcsönösen inspiráljuk egymást, minden együttlét alkalmával.

Mint a legtöbb hiteles, saját útját járó, inspiráló nőnek, neki is egy töréssel indult az önismereti útja. Nórának a balett, majd a jégtánc volt hasonló szerelem, mint nekem a néptánc. Egy baleset következtében azonban, úgy tűnt, hogy fel kell hagynia, nem csak a jégtánccal, de minden egyéb mozgásformával is. És itt indult be Nóra igazi útja, küldetése. Komoly kitartással, energiával, önismerettel, az orvosi vélemények ellenére, még abban az évben jégre lépett és elkezdte újra 0-ról az edzést. Maradandó sérülések voltak, vannak ugyan, de folyamatosan javultak és javulnak.

Nóra egy saját módszert dolgozott ki, ami először a testérzet megfigyelésével indul, majd ennek beazonosítása után kezdődik a mögöttes, a lelki oldal feltárása, a blokkok oldása. Csodálatos, hogy amint elkezdesz foglalkozni a testeddel, az lelki szinten is hat!

Számomra a testi érzet megfigyeléséhez bevált technika az általam sokszor hangoztatott hangolódás. Ilyenkor befelé figyelek, kérdéseket teszek fel magamnak és megfigyelem, hogy az ezzel kapcsolatos érzet, hol jelenik meg a testemben. Hol feszít, hol szúr és átgondolom, hogy hogyan tudom ezt mozgással oldani.  Csak rajtunk múlik, hogy milyen minőségben éljük az életünket, hogy fájdalommal élünk vagy teszünk ellene, oldjuk a blokkokat és megújulunk testileg, lelkileg.

Mára már Nórával való kapcsolatom túlmutat a BodyArton való találkozásokon, kiegészült egy közös coaching folyamattal, közös útkereséssel. Nórával ugyan más-más szemszögből, de ugyanaz az üzenetünk.

A teljes beszélgetés már elérhető Youtubon az Énidő csatornán, illetve már a podcast alkalmazásokon is meg is tudjátok hallgatni. 😊

Szeretettel:

Erika

 

By | 2018-08-09T07:23:38+00:00 augusztus 8th, 2018|Rólam|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!