Légy hálás a családodért!

//Légy hálás a családodért!

Légy hálás a családodért!

A pszichológus, a kineziológus, és a többi segítő szakember, terapeuta is mind egyetért abban, hogy a legtöbb felnőtt ember életében előforduló probléma gyökerei gyerekkorra (vagy még korábbra) vezethetők vissza. Még az olyan szülők, akik azt gondolják, hogy ők aztán tényleg mindent megtettek a gyerekeikért, szerették őket, dicsérték, feladták az életüket is, ugye ilyet is sokszor lehet hallani, mégis gyerekeik 30 éves korukra valamilyen segítőhöz fordulnak feldolgozandó problémáikkal. Ami mint tudjátok szerintem teljesen alapvető dolog, és hitem szerint mindenkinek szüksége lenne rá, mindenkinek csakis lendíthet az életén és a témáin.

Anyaként én is igyekszem, a legjobb tudásom szerint működni a kisfiam, Ruben életében. De mindig azt szoktam mondani, hogy nem lehet tudni, hogy a mi gyerekeink miért fognak valaki kanapéján ülni, mert nem szerettük eléggé, vagy pont mert “túl”- vagy “nem jól” szerettük… Én ezt már teljesen természetesnek veszem, hogy neki is van batyuja, neki is vannak dolgai, amiket majd igenis is érdemes lesz felgöngyölíteni. Kiderülhetnek gócpontok, amiket nem jól csináltam, ami miatt nem halad az útján előre, vagy éppen párkapcsolati problémái lehetnek.

Amikor elkezdtem önismerettel foglalkozni, majd miután anyává váltam én is elkezdtem a saját édesanyámat is jobban megérteni, hogy mit miért tett, vagy nem tett, és hogy mennyi olyan pont van, ahol el lehet szúrni, ahol csak valami elkerüli a figyelmedet. Aztán azt is megértettem, hogy ő is úgy csinálta, ahogy ő azt, az akkori hitrendszerével a lehető legjobbnak tartotta. Mint ahogy a legtöbb anya, igyekszik kihozni magából a maximumot ha a gyerekéről van szó. Hiszem, hogy nem véletlenül választottuk, azt az anyát vagy apát, akit.

Tudva, hogy olyan sok gyermeket elhagynak, bántalmaznak, lelkileg megnyomorítanak akár a saját szülei, hogy mennyi gyerek él gyermekotthonban, pl: az SOS gyermekfalvakban, még jobban van mit átértékelni. Ilyenkor elönt a hála érzése! Nekem volt mit ennem, innom, figyeltek rám, szerettek…megkaptam azokat a bizonyos alapokat, amire aztán a későbbiekben tudtam építeni. Akik úgy nőnek fel, hogy már gyerekkoruktól meg kell birkózniuk a „nem kellesz” érzéssel..na abból, hogy gyógyulnak meg? Azt, aztán igazi kihívás feldolgozni! Ők hogyan csinálják azt, hogy nem hibáztatásból élik az életüket?

Próbáljuk meg, nem azt nézni, hogy mit szúrt el a családunk, nem beleragadni a mások hibáztatásába, hanem megérteni, és megnézni, hogy mennyi mindent kaptunk tőlük? Miben mutattak tükröt? Mit tanítottak? Hogy a nehézségek is tanítások az életünkben! Ami jó azt elraktározni, ami nem elfogadható, abból meg tanulni. És egyben biztos lehetsz, hogy ők is csomagokkal érkeztek, és úgy csinálták, ahogy ők, akkor úgy gondolták, hogy a legjobb, ezt tudták adni, légy ezért hálás!

Olyan jó érzés olyan gyerekeknek mosolyt csalni az arcára, akik a fent említett alapokat nem kapták meg a szüleiktől! Most Neked is van esélyed segíteni nekik, légy részese te is a Gyermekmosoly kampánynak és segíts az Orbitnak az SOS Gyermekfalvak támogatásában, illetve abban, hogy minél több gyerek arcára varázsolhassanak egészséges és önbizalommal teli mosolyt! Minden egyes Orbit rágógumi hozzájárul a megfelelő szájhigiéniához minden korban, segít fogaink egészségének és szépségének megőrzésében, emellett segít abban is, hogy a gyerekek többet mosolyogjanak, különösen a Gyermekmosoly kampány során, augusztus 23. és október 7. között. Oszd meg büszkén másokkal is, hogy Te is segítettél: használd a #gyermekmosoly hashtaget és ösztönözz másokat!

 

További információkért látogasson el a gyermekmosoly.orbit.hu weboldalra.

Szponzorált tartalom.

By | 2018-09-28T10:52:09+00:00 augusztus 24th, 2018|Rólam|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!