Lélekzuhany

//Lélekzuhany

Lélekzuhany

“Rohanunk, futunk, kapkodunk. Jaj, még ezt is el kell intéznem, jaj, még oda is be kell mennem. Nincs időnk… Sem magunkra, sem másokra igazán. Pedig a lélek pihenni szeretne. Nyugalomra, békére vágyik. Meghittségre, csendre, de legfőképp szeretetre.

Megállna, venne egy forró fürdőt, betenné a kedvenc lemezét, gyújtana egy gyertyát és megpihenne.

Erről szól a Lélekzuhany. Engedi, hogy a lélek megmártózzon a maga békéjében, csendességében. Engedi, hogy lerakja terheit, hogy fellélegezzen, hogy felszabaduljon. Megérkezzen, átérezze a teljességet, a szeretetet.

lelekzuhany

Havasi Tibort – zeneszerzőt, kórusvezetőt – az általa megálmodott dalok megírására az állami gondozott gyermekek, fiatalok sajátos lelkivilága, valamint személyes hitélménye inspirálta. A nevelőotthoni környezet késztette arra őt és a gyermekek nevelőit, hogy a megkomponált dalokkal a velük együtt nevelkedő fiatalokban hidat építsenek a REMÉNY felé, mert hitük szerint a többfalú magányból, eltaszítottságból is van kivezető út.

Felismerték, hogy a SZERETET annyi, mint ajándékozás.

A dalok legnagyobb része a számunkra legfontosabb üzenetet: a REMÉNYT fogalmazzák meg. Mondanivalójukhoz Tibor megtalálta azt a hangzásvilágot, amelyet elmondása szerint Isten a kezébe adott és ez által eszközévé vált az emberek személyes közösségi istenélményének – a SZERETETNEK – az átadására.

A rajta keresztül megszületett zenei világot ki más tudná jobban közvetíteni, mint az általa nevelt gyermekek. Ezen nehéz sorsú gyermekek sokaságából kórus alapult Lélekzuhany Gospel Kórus néven. A Kórusban rejlő igazi szellemi erőt, és valódi hitelességet a gyermekek szívből való éneklése adja.

A dalok összességéből a Kórus által előadott produkció jött létre, amelyről „Egyszer találkozunk” címmel hanglemez is készült, előadásaikból néhány felvétel a https://www.facebook.com/lelekzuhany/?fref=ts oldalon megtekinthető. Az öröm, a bizakodás, az Úr Lelkéből sugárzó erő és szabadság életérzését adja át új hangzással, olykor dinamikus lendülettel, olykor simogató lágysággal.

lelekzuhany2A lemezen elhangzó dalok hangszerelése a mai világi könnyűzene minden technikai eszközét igénybe veszi a minőség, és a hangzás előtérbe kerülése végett.

Ezen a lemezen közreműködő állami gondozott illetve hátrányos helyzetbe lévő fiatalok énektudásukkal kiemelkednek, és reményeink szerint a jövő énekesei, tehetségei lehetnek, lesznek.

A mostani lemez elkészítésében a Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium gyerekein kívül még három gyermekotthon legtehetségesebb gyerekei is részt vettek, mind az előkészítő munkálatokban mind a felkészülésben.

A produkció neves előadóművészeket is megtalált (Pély Barna, Bolyki Balázs, Jamie Winchester és még sokan mások) akik tapasztalatukkal és nevükkel támogatják a zene és az élet iránt elkötelezett Havasi Tibort és gyermekeit.”

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt a példaértékű, mindenképpen élenjáró kezdeményezést, amilyen eddig sem országos szinten, sem a magyar gyermekvédelemben nem volt.

Fogadjátok szeretettel!

Szépeket! 🙂

Erika

uj-kep

By | 2017-06-16T14:44:32+00:00 október 19th, 2016|Rólam|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!