Mindenmentes brokkoli krémleves

//Mindenmentes brokkoli krémleves

Mindenmentes brokkoli krémleves

Eddig csak képekben mutattam, hogy belevágtam egy új életmódprogramba, ami egy speciális fehérje diétával indul, de most már beszélni is tudok róla. 🙂 A program második hetében járok és hogy megkönnyítsem a kezdeti időszakot, azaz az életmódprogram első fázisát mások számára is, gondoltam megosztom veletek az elmúlt hetem kedvenc általam “kifejlesztett” receptjét. Ami már biztos, hogy nálam be is épül a repertoáromba, hiszen a kisfiam Ruben is szereti.

img_5881

Ami miatt ebben a fehérjediétában kiemelt szerepet kaphat a brokkoli, mert a zsírtartalma nagyon alacsony főtt verzióban mindössze 0,2 g, emészthető szénhidrátja 2 g, fehérjéje 2-3 g, és 3-4 g növényi rostot tartalmaz, a nyers zöldség ezen értékeknél még valamivel többet.

Ásványi anyagai közül említésre méltó a kálium (300 mg fölött), a kalcium (100 mg körül), a magnézium, nátrium, a vas, a cink és a foszfor. A főtt brokkoliban már ugyan nincs meg a nyers növény A-vitaminja, de mintegy 90 mg C-vitamint tartalmaz. Nem utolsósorban gazdag növényi flavonoidokban is.

Csak hogy még inkább kedvet csináljak hozzá kutatások bizonyítják, hogy a brokkolinak jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben. Támogatja a szervezetünk méregtelenítésében fontos enzimek működését, és lassítja az öregedést!

 

És akkor a cukkini jótékony hatásait még nem is említettem, ami szintén kiváló ásványi anyag forrás: mangán, kálcium, magnézium, kálium, réz, foszfor, cink és A, B1, 2, 6,  vitamint tartalmaz. Folsavban és élelmi rostban gazdag. Antioxidáns anyagai révén kimutatható módon csökkenti a káros sejtmutációk előfordulását. Enyhe hashajtó, gyulladásgátló és vértisztító. Béta-karotin és C-vitamin tartalmánál fogva védi az érfalat. Csökkenti az asztma, a csont-ízületi és a reumatikus gyulladások kockázatát.

Kell ennél több? 🙂

Főleg, hogy a recept végtelenül egyszerű, ráadásul glutén-, laktóz-, és szójaérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják!!

img_5882

Hozzávalók:

  • 450 gr brokkoli
  • 1 db cukkini
  • egy nagy maroknyi spenótlevél
  • 10 cm-nyi póréhagyma 🙂
  • bors

Az összes hozzávalót megmossuk, megpucoljuk és lábasba tesszük. Ezekhez a mennyiségekhez én 5-600 ml vizet tettem és szuper lett az állaga. Majd puhára főzzük és botmixerrel lepürésítjük,  és ha szükséges még ízesítjük.

Amint látjátok én a magtej készítő gépemet használom az elkészítéshez, ami krémlevest is készít (a chunky soup programot használom erre).

De természetesen lábasban is kiváló lesz az eredmény. 🙂

 

img_5884

Jó étvágyat hozzá! :)

 

Minden évben minimum egyszer szoktam tartani egy 6-7 hetes böjtöt, így azt gondoltam, hogy ez is menni fog. Persze a böjt is kihívás minden egyes alkalommal, de leginkább a lelki vetülete miatt. Itt is kezd megérkezni a lelki oldala is, de elsősorban most itt azt éreztem kihívásnak, főleg az első napokban, hogy hogyan tudok sok zöldséget bevinni, hogy még finom is legyen.

Az életmódprogrammal kapcsolatban még fogok jelentkezni érdekességekkel, és gondolatokkal, de addig is, ha szeretnétek itt olvashattok róla bővebben: http://www.aestheticpartner.de/de

 

 

 

ErikaTörköly Erika

énidő coach

 

 

By | 2017-06-16T14:44:32+00:00 október 21st, 2016|Rólam|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!