Amit a rágózásról tudni érdemes!

//Amit a rágózásról tudni érdemes!

Amit a rágózásról tudni érdemes!

Orbit logoA rágógumit bár nem mai formájában, de már 5000 évvel ezelőtt is fogyasztottunk őseink.

Fertőtlenítő hatásukat azonban csak olyan 2007-ben fedezték fel Finnországban.

A rágózás ugyan nem helyettesíti a fogmosást étkezés után, azonban nagyon hasznos tud lenni. A Rágózásnak rendkívül sok pozitív hatását ismerjük: fokozza a nyáltermelést, mely segít a fogszuvasodás és a fogkőképződés megelőzésében. Erősíti az ínyt, a fogazatot, a száj körüli izmokat. Segít a nassolás utáni vágy legyőzésében, enyhíti a stressz tüneteit. A rágás hatására a fokozódik a nyáltermelés és a bélmozgás is.

A választás nem könnyű, az ízek, a színek a formák,gyakran elcsábítanak bennünket, vagy gyermekeinket,fontos azonban tudni,hogy akkor védi a rágó a fogzománcunkat, ha cukormentes változatát rágjuk. Ebből azt javaslom, válassza mindenki az ízlésének, kedvének megfelelőt.

Tévhitek:

Fontos megemlíteni, hogy minden étkezés utáni rágózás sem váltja ki a napi kétszeri alapos fogmosást, hiszen a nehezen elérhető fogközök tisztítására nem ad megoldást.

Gyermekeknek 6-7 éves kor alatt nem ajánlott szülői felügyelet nélkül, mert könnyen lenyelhetik a kicsik.

Rágózás fogszabályzóval?ragozas-kep-png

Régebben a válasz egyértelműen nem volt.

Legújabb klinikai kutatások szerint közvetlenül rögzített készülék felragasztása után, illetve a havi aktiválások után célszerű rágózni, csökkentheti a fájdalmat.

A rágózás pozitív hatással van a rágóizmokra is, ezáltal az egész fogazat alakulására. Pácienseimnek azt szoktam javasolni, amennyiben nem ragad bele a fogszabályzójukba 🙂 nem kell lemondaniuk erről a szenvedélyükről. 🙂

Rágózzatok hát bátran minden étkezés után minimum 20 percig, persze csak diszkréten, minden illemszabályt betartva. 🙂

Jó szívvel ajánlom Nektek az Orbit finom, cukormentes rágógumijait, ami segít elpusztítani a bacikat, megelőzi a fogszuvasodást és friss leheletet is biztosít! Tegyünk  meg mindent Fogaink Egészségéért!

Lili

dr_Nochta_Lilian_kicsi 2 Dr. Nochta Lilian 

Fog- és szájápolási tanácsadó

By | 2017-06-16T14:44:32+00:00 október 16th, 2016|Tudatos életmód|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!