A világ nem csak az, amit látunk

//A világ nem csak az, amit látunk

A világ nem csak az, amit látunk

Egy számomra nagyon fontos vendéget hívtam el az Énidő csatornára, az én lélekterapeutámat Somogyi Emesét. Amióta elindultam az utamon, különféle segítőkkel találkoztam, többféle módszerrel ismerkedtem meg. Egy idő elteltével pedig rájöttem, hogy nem egy bizonyos módszer fog segíteni, megoldást hozni, hanem ezeknek a kombinációja, egy saját eszközrendszer, amit magunknak dolgozunk ki. Egy dolog lett, aztán ami állandóságot hozott az évek alatt, és az a Mesi személye és módszere! Minden találkozásunk után mintha szárnyakat kapnék, újjászületnék! 😊

Egy picit mesélek nektek az én Mesimről és az ő módszeréről. Az élet neki se úgy hozta, hogy már gyerekként terapeuta szeretett volna lenni. ( kinek igen ugye?) Közgazdászként kezdte a pályafutását, de hamar érezte a hívást, és annak ellenére, hogy az első tanfolyam, amit a témában elvégzett, nem hozta meg a várva várt örömöt, illetve a környezet támogatása sem volt töretlen, tudta, hogy ezzel dolga van, tovább kell mennie az úton! És milyen jól tette! Mára nagyon sok embernek nyújt segítséget és ad szárnyakat, mint akár nekem is. Hallgatott a lelke hívására, tudatosan észrevette a jeleket és most ott tart, ahol szeretne, milyen csodálatos ez!

Nehéz szavakba önteni, hogy mi is az a fő tevékenység, módszer amit használ, ami annyi embernek segít. Talán ha azt mondom, hogy az érzelem test megtisztítása, akkor fogom meg leginkább a megfoghatatlant. A világ nem csak az, amit látunk, nem kell ahhoz meditálni, vagy jógázni, hogy érezzük van itt más is. Ott van körülöttünk egy mező, aura, energia, nevezzük bárminek, amibe gyűjtjük, tároljuk a negatív élményeket, érzéseket és ezekből kis kavicsokat, lenyomatokat képezünk a terünkbe. Ezeket a kis kavicsokat cipeljük akár egy életen át, ott vannak velünk nap mint nap, mint egy hűséges társ.  A probléma ott kezdődik, ha nem veszünk róluk tudomást, nem foglalkozunk velük. Akkor a kövek kősziklákká válnak és teret engedünk az összes lehetséges fizikai tünet kialakulásának. Mesi fontos üzenete, hogy ezeket a köveket le lehet tenni, ezektől meg lehet szabadulni, nem kell, hogy ragaszkodjunk hozzájuk. A sok fájdalom, szenvedés, bűntudat, félelem eltűnhet, csak dolgoznunk kell rajta, a tudatosság pedig itt is kulcs lehet. A tudatossághoz vezető út pedig az általam olyan sokszor hirdetett kérdéseken keresztül tud megérkezni hozzánk.

Sokan csak azt kérdezgetjük magunktól, hogy ez a szerencsétlenség miért csak velem történik meg? Hogy lehetek ilyen béna? A szomszédom miért olyan gonosz velem?

A helyes kérdés pedig úgy hangozna: Miért történt ez velem? Mit akar vele tanítani az élet? Milyen tükröt mutat ez a történés? Miért is vagyok itt?

A napi történésekről, a megélt érzelmekről, önmagunk felé tegyük fel ezeket a kérdéseket, ne csak a szerencsétlent lássuk meg a nehézségek mögött.  Nem látjuk előre életünk filmjét, nem tudjuk, hogy mi miért történik. Ne felejtsük el, hogy ami az egyik embernek jó, az lehet a másiknak rossz. Valakinek jó, hogy gazdag, a másiknak nem. Van olyan nő akinek jó, hogy van gyereke, másiknak meg nem. Nincs egyen recept, egyik élet ilyen, a másik meg olyan, egyéni életek vannak, viszont hogy az adott napból mit hozol ki, az rajtad múlik.

Tehát ne minősítsük, hogy ami velünk történik, az jó vagy rossz, annak úgy kellett lennie! Azon gondolkozzunk el, hogy miért? A döntéseidért te felelsz, te alkotod, és ha nem tetszik, te tudod egyik vagy másik irányba terelni.

Nagyon mély, magvas gondolatok ezek Mesitől! Azt hiszem, mindenki talál magának belőle tovább gondolni valót, amit haza tud vinni és akár beimplementálni a mindennapokba. Egy varázslatos nő gondolatai az életről, kérdésekről már youtubon az Énidő csatornán, és podcast formájában is elérhető.

By | 2018-09-12T09:59:05+00:00 szeptember 3rd, 2018|Rólam|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!