Erre a rettentően egyszerű, de annál finomabb ételre egy kis hangulatos török büfében akadtam rá. Az egyszerűsége abban rejlik, hogy mindent csak beledobunk a lábasba és készre főzzük. 🙂
Hozzávalók:
- 30 dkg vöröshagyma
- 30 dkg sárgarépa
- 40 dkg lecsópaprika
- 60 dkg burgonya
- 45 dkg cukkini
- 60 dkg paradicsom
- olaj
- só, bors
A finomra vágott vöröshagymát 3-4 evőkanál olajon megdinszteljük. A dinsztelés közben már megsózhatjuk, hogy hamarabb összeessen. Ezútán a felkarikázott sárgarépát, parrikát, a felkockázott burgonyát, paradicsomot rádobjuk a hagymára. Eközben összevágjuk a cukkinit és azt is hozzáadjuk a zöldségekhez.
A paradicsom már levet engedett, de ha szükséges önthetünk még hozzá vizet. A lényeg, hogy a zöldségket szinte teljesen lepje el a lé. Ízesítjük sóval és borssal, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Köretként adhatunk hozzá kölest, vagy barna rizst.
Ez a mennyiség legalább 6-8 főre elegendő. Igény szerint adhatunk még hozzá padlizsánt és/vagy zöldbabot is.
Egy adag köret nélkül 28 CH-ot tartalmaz. Inzulin és cukorérzékenyeknek érdemes a burgonyából kevesebbet használni és inkább előbb említett padlizsánnal gazdagítani.
Jó étvágyat hozzá! 🙂