Török lecsó

//Török lecsó

Török lecsó

Erre a rettentően egyszerű, de annál finomabb ételre egy kis hangulatos török büfében akadtam rá. Az egyszerűsége abban rejlik, hogy mindent csak beledobunk a lábasba és készre főzzük. 🙂

Hozzávalók:

  • 30 dkg vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 40 dkg lecsópaprika
  • 60 dkg burgonya
  • 45 dkg cukkini
  • 60 dkg paradicsom
  • olaj
  • só, bors

A finomra vágott vöröshagymát 3-4 evőkanál olajon megdinszteljük. A dinsztelés közben már megsózhatjuk, hogy hamarabb összeessen. Ezútán a felkarikázott sárgarépát, parrikát, a felkockázott burgonyát, paradicsomot rádobjuk a hagymára. Eközben összevágjuk a cukkinit és azt is hozzáadjuk a  zöldségekhez.

A paradicsom már levet engedett, de ha szükséges önthetünk még hozzá vizet. A lényeg, hogy a zöldségket szinte teljesen lepje el a lé. Ízesítjük sóval és borssal, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Köretként adhatunk hozzá kölest, vagy barna rizst.

Ez a mennyiség legalább 6-8 főre elegendő. Igény szerint adhatunk még hozzá padlizsánt és/vagy zöldbabot is.

Egy adag köret nélkül 28 CH-ot tartalmaz. Inzulin és cukorérzékenyeknek érdemes a burgonyából kevesebbet használni és inkább előbb említett padlizsánnal gazdagítani.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

By | 2016-10-07T16:07:57+00:00 augusztus 24th, 2016|Tudatos életmód|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!