Újhold = új kezdet 2017.01.28.

//Újhold = új kezdet 2017.01.28.

Újhold = új kezdet 2017.01.28.

Január 28-án, szombaton hajnalban a Nap együttáll a Holddal, vagyis újhold lesz. Ez a buddhista újév kezdete. A kínai asztrológia szerint ekkor indul a tűz Kakas éve.
Ennek azért is van nagy jelentősége, mert most valami új kezdődik el: új esélyt kapunk, hogy az újévben valóban új időszámítás kezdődjön el. Ennek aktualitását tovább fokozza, hogy az újholddal egy időben a Mars belép a Kosba, ami a tavasz kezdetét szimbolizálja. Nem szó szerint, hanem szimbolikusan: vége a téli álomnak, jöhet a tavasz, visszatérhet az élet.
Az újhold a Vízöntő jelében a szabadságot, főleg a szellem szabadságát szimbolizálja. Megerősödhet bennünk a szabadság iránti vágy. Bárhol élünk, bármilyenek a körülményeink, bármi a munkánk, ez az újhold azt a kérdést teszi fel nekünk, hogy miben akarunk megújulni, és hogy tényleg készen állunk-e az újra. Ha szilveszterkor elszalasztottuk megfogalmazni ezeket, akkor szombaton új esélyt kapunk. Amennyiben akkor megtettük, most megerősíthetjük.

screen-shot-2016-11-28-at-11-53-02-am

Újhold napján halványzöld gyertyát kell gyújtani, mert a halványzöld a rügy, a növekedés színe. Ugyanis újholdtól nő a Hold, és vele mindaz, amit kívántunk.
Ez az újhold a Vízöntő szülöttek számára a születésnapjuk közelében különösen intenzív hatású. Tehát ők egész évben ezen a napon kívánhatnak a leghatékonyabban.
A Vízöntő szülötteken kívül az Ikrek és a Mérlegek is élvezhetik az újhold kedvező hatását. De természetesen a többi jegynek sem szabad kihagynia ezt a rendkívüli esélyt.

 

Ágitól még többet olvashattok itt!

 

szekelyhidi-agiSzékelyhidi Ági

személyiség-, és sorselemző

 

 

By | 2017-06-16T14:44:32+00:00 január 26th, 2017|Tudatos életmód|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!