Januári horoszkóp

//Januári horoszkóp

Januári horoszkóp

Január 20-ig a Bak, azt követően a Vízöntő jegyében járunk. Ideje kicsit visszavonulni és hozzákezdeni céljaink megvalósításához. Erős bennünk a kötelességtudat, türelmesen, szorgalmasan és fáradhatatlanul dolgozunk. Komolyan vesszük magunkat és a világot, de csak a kézzelfogható eredmények érdekelnek. Fontos a karrierünk, (anyagi) biztonságra vágyunk és meg is teszünk érte minden tőlünk telhetőt.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt is elolvasnod.

KOS

A nagy rohanásban, útkeresésben könnyen átsiklasz olyan dolgok felett, melyek pedig fontosak lennének. A Skorpióba lépő Mars most erre világít rá – s bizony lehet, hogy néha fájni fog. Csak hogy tudd, milyen, amikor nem veszed figyelembe mások – s sokszor saját – érzéseidet sem. Érdemes most kicsit többet egyedül lenned, lecsendesedni, lelassulni, s hagyni, hogy feljöjjenek a legfájóbb érzelmek is. Ez az időszak anyagilag is hozhat  megoldásra váró helyzeteket – leginkább 9-e környékén. Ne rohanj át rajtuk, nézd meg, miért kerültél abba a szituációba, keresd a mindenkinek legjobb megoldást, s nagyon figyelj a korrektségre, tisztességre. Ne hazudj, legalább önmagadnak ne.

Aszcendens

Bármikor képes vagy nulláról kezdeni, s újra felépíteni az életedet, egzisztenciádat. Azért nem ártana tanulnod a hibáidból, jó néhány pofont elkerülhetnél, ha végiggondolnád, mit kéne másképp csinálnod. Meggondolatlanság? Kompromisszumhiány? Következetlenség? Ezeken tudsz most csiszolni, változtatni, ha igazán akarod.

BIKA

Gondolkodj el azon, miben hiszel – magadban, Istenben, az ima erejében, a két kezedben? Nyugodtan tedd fel magadnak a kérdést: mi az életem értelme? Mit tettem le eddig az asztalra? Hogyan tovább? Az új esztendő épp jó új célok kijelölésére, az eddigiek átgondolására. A Nyilasba lépő Vénusz felszabadíthat, segít elhagyni a régi sztereotípiákat, új energiákkal feltöltődni. 9-e környékén érezheted leginkább, hogy mindennek súlya van, hogy komoly feladatod, dolgod van a világban, nem mindig teheted meg, hogy könnyedén áttáncold az életed. Légy magaddal türelmes, de szigorú, következetes. Tanulj meg hinni magadban, a saját erődben, bölcsességedben. Most menni fog.

Aszcendens

Bár neked mindennél többet jelent a biztos egzisztencia, most érdemes lenne átgondolnod, valóban jelenlegi munkád-e álmaid netovábbja. Főleg az első hét alkalmas rá, hogy változtass, ha szükségét érzed. Anyagi ügyekben viszont légy megfontolt, különösen 9-e környékén lehet szükséged józanságodra.

IKREK

Új év, új élet! Vagy mégsem? Uralkodó bolygód, a Merkúr alig egy hét után visszafordul, hogy újra lehetőséget adjon egy kis önvizsgálatra, újratervezésre, elmélyülésre. Meg kell tanulnod felelősséget vállalni saját magadért, tetteidért, gondolataidért. Tudni, meddig mehetsz el, mik a határaid – persze nem árt feszegetni is egy kicsit, próbálgatni erődet, teherbírásodat. Próbálj meg mindent befejezni, amit elkezdtél. Kezdd kis dolgokkal – ha észreveszed magadon, hogy egyszerre két dologba fogtál, hagyd az egyiket, míg a másikkal nem végeztél. Légy tudatos az elmélyülésben! A Skorpióba lépő Mars a munka területedet érinti, ott kell most megvívnod csatáid, helyrehozni, amit kell, új lehetőségeket keresni, ha szükséges.

Aszcendens

Az ötödikétől visszafelé járó Merkúr lehetőséget ad, hogy átgondold életed néhány területét. Főleg pénzügyeidet kellene rendbe tenned, s egy új stratégiát kidolgozni, hogy ne kerülj többé olyan helyzetbe, ami lehetetlenné teszi megélhetésedet. Közben új munka van kilátásban, hajts rá!

RÁK

Személyes évednek épp a felénél jársz. A Nap 20-ig a Bakban jön-megy, éppen veled szemben, s 8-ától a Merkúr is visszanéz ide. Kapcsolataidra érdemes koncentrálnod. Ők tartják most a tükröt, mutatják, hol tartasz, milyen a világod. Beszélgess sokat, s figyelj! A magányos út most nem járható, minél inkább összefogsz, összekapaszkodsz másokkal, annál többre mész. Együtt! Együtt teremthetik meg a biztonságot, amire vágysz, amit többnyire másoktól vársz el. Lehet, hogy néhány kapcsolatod áldozatul esik az időszaknak, főleg 6-a és 9-e között, de egyúttal lehetőséget is kapsz arra, hogy új életet kezdjél. A hónap karrieredben is hozhat változást, konkrétan új munkát, lehetőséget.

Aszcendens

Figyelj jobban párod, környezeted jelzéseire, reakcióira. Az aszcendenseddel szemben álló Nap általuk “üzen”, világít rá saját életedre, félelmeidre. Főleg azokra figyelj, amik “fájnak”, idegesítenek, ezek – bár még magadnak sem mered bevallani – biztos ott vannak benned is. Főleg 6-a környéke tart “tükröt”, el ne szaladj!

OROSZLÁN

20-ig főleg munkádra koncentrálj! Aktuális lehet egy váltás 6-a körül, főleg, ha nem találod már a helyed, nincs a munkádban kihívás, öröm. Most kereshetsz új célt, amiért jó felkelni, amiért érdemes küzdeni, dolgozni sokat. Közben kapcsolataidra is figyelj, kollégáid, munkatársaid sokat segíthetnek, persze árthatnak is, ha nem vagy elég csapatjátékos, s csak a főnököt játszod. Erre magánéletedben sem árt ügyelned, kifejezetten fontos most, hogy párod is kellő figyelmet kapjon. 9-e és 13 között fordulatot vehet szerelmi életed – régi kapcsolatod fordulhat komollyá vagy jöhet új szerelem. A Skorpióba lépő Mars viszont hozhat szélsőséges helyzeteket, birtoklási, féltékenységi jeleneteket, figyelj rá!

Aszcendens

Munkádra összpontosíts, főleg 6-a környéke hozhat változást, némi felfordulást – lehetőséget, nehézségeket, megoldandó feladatokat. Anyagilag mindenesetre fogd vissza magad, a pénzügyeidet jelző területen járó Jupiter visszafordul, ami bevételcsökkenéssel járhat. Az átmeneti időszakot muszáj lesz átvészelned valahogy.

SZŰZ

Szenvedélyes energiákkal indul az év. Sok mindent tehetsz a békesség kedvéért – ha nem kötöd az ebet a karóhoz, nem akarod, hogy mindenáron igazad legyen, hagyod, hogy a másik is elmondhassa a magáét. Azonban lesz majd, hogy tőled kívül eső dolgok dúlnak fel, alakítják át életed egyes területeit – s nem tudsz mást tenni, mint elfogadni a helyzetet olyannak, amilyen. A hó eleje alkalmas rá, hogy új munkát keress, ha aktuális, vagy több energiát fektess jelenlegi projektjeidbe. Nyolcadikától még egy-két kapcsolatoddal lesz egy kis elrendeznivalód – főleg 14-én, 15-én lesz alkalmad tisztázni az eddig szőnyeg alá söpört problémákat.

Aszcendens

Életed régi szereplői térhetnek vissza, most újra átbeszélhetitek, rendezhetitek dolgaitokat, hogy így vagy úgy, de tovább tudjatok lépni. Érdemes most egy kicsit befelé is nézned, megpróbálni hinni magadban, s megérteni, hogy elsősorban te vagy saját boldogságod kovácsa. Erre lesz most lehetőséged, élj vele!

MÉRLEG

A Nyilasban járó Vénusz kinyitja a világot. Érdemes elutaznod valahová, jól megalapozhatod az éved, s könnyen lehet, hogy olyan kapcsolatokkal leszel gazdagabb, melyek meghatározóak lehetnek a jövődet illetően. 6-a és 9-e között családod kerülhet előtérbe. Ha van olyan felgöngyölítetlen ügy, ami nyomja a szíved, megoldásra vár, ideje hozzálátnod – legyen az kapcsolati- vagy anyagi konfliktus, bármi, ami lezáratlan az életedben. Most jó lenne, ha kicsit többet lennél egyedül, végiggondolni dolgaidat. Hol tartasz a vágyaid, álmaid teljesítésében, mennyire tudtad lezárni a múltad, tudsz-e eléggé élni a jelenben. Tudsz-e önmagad lenni.

 Aszcendens

A Skorpióba lépő Mars szenvedélyes energiákat hoz, amit elsősorban pénzügyeid intézésében tudsz hasznosítani. 20-ig még családod segítségét is igénybe veheted, utána főleg saját magadra, esetleg párodra számíthatsz. Komoly tárgyalásokra, helyzeted stabilizálására 9-e környéke a legalkalmasabb.

 SKORPIÓ

3-án, 4-én lesz a szokottnál is nagyobb (lelki)erő birtokában leszel. Hasznád ki! Ha van olyan dolog az életedben, amit idáig húztál-halasztottál, nem volt bátorságod meglépni, most fuss neki még egyszer – a Mars két hónapon át segít, hogy elérd, amit akarsz! Az időszak alkalmas munkahelyváltásra, új projekt elindítására, de legalábbis, hogy megtanulj harcolni magadért, a jobb (munkahelyi) feltételekért, anyagi jussodért, hogy értékeljék, elismerjék azt, amit tudsz. 9-e és 13-a környéke a legjobb pénzügyi tárgyalásokra, üzletkötésekre, megbeszélésekre, de váratlan lehetőségek is adódhatnak ebben az időszakban. 20-tól családodra is érdemes jobban figyelned!

Aszcendens

Pontosan tudod, kitől mire számíthatsz, ráadásul mások gyenge pontjaival is tökéletesen tisztában vagy. A jegyedbe lépő Mars megadja a “kezdő sebességet” céljaid eléréséhez, megérzéseid pedig segítenek abban, hogy elkerülhesd a fölösleges köröket, s mindig a legjobb helyen és legalkalmasabb embernél kopogtass.

NYILAS

Az elkövetkezendő két évben minden törekvésed arra irányul majd, hogy megtaláld, stabilizáld helyed a világban. Ehhez keress majd célokat, kihívásokat, elvégzendő feladatokat, s főleg lehetőségeket. S persze biztos alapokat is anyagilag, egzisztenciálisan. 20-ig ezekért tehetsz a legtöbbet. Gondold végig, mit tudsz “pénzre váltani”, s hogy van-e olyan ügyed, restanciád, amit rendezned kell. Muszáj “tiszta lappal” indulnod, aztán már tudsz új célokat kitűzni, kihívásokat keresni. 14-e környéke a legalkalmasabb pénzügyi tranzakciókra, újratervezésre, régi dolgaid átgondolására, továbblépésre. A 23-ig jegyedben járó Vénusz érzelmi életedre is ráirányítja a figyelmed. Szeress, s hagyd, hogy szeressenek!

Aszcendens

Muszáj stabilizálnod helyzeted, a jegyedben járó Szaturnusz is ezen dolgozik, de most a Vénusz is segítségedre lesz, hogy akár érzelmileg, akár anyagilag nagyobb biztonságban érezhesd magad és harmóniába kerülj vágyaiddal és lehetőségeiddel. 9-e környéke hozhatja a legjobb megoldást, akár új munkát is.

BAK

Hatalmas erő és kitartás van benned, hogy vidd az életed, bármit hoz is a sors. Csak az öröm képessége hiányzik sokszor, hogy a megteremtett lehetőségeket élvezni tudjad. Ez a hónap ad rá lehetőséget, hogy megtapasztald, milyen, amikor az ember elhiszi, jár neki a boldogság. Adj időt magadnak a szórakozásra, társasági életre, szerelemre, mindenre, amitől úgy érzed, jó élni. Még ha komoly – nehéz, sorsfordító – változásokra is számíthatsz a közeljövőben. Különösen 6-a környéke hozhat olyan helyzeteket, melyek gyökeresen átalakítják az életed. Szükség van rá, talán sejtetted, remélted is már tudat alatt, hogy be fog következni. Hó közepén már érezheted a megkönnyebbülést, s hogy minden épp úgy van jól, ahogy van.

Aszcendens

Az év eleje nem csak céljaid kitűzésére jó, hanem arra is, hogy számot vess az előző ciklussal. Gondold végig az elmúlt évedet! Mennyire volt teljes? Sikerült-e összehangolnod a magánéletedet a munkáddal? Szeretetre vagy megszokásra épülnek kapcsolataid? Ezeken változtathatsz most, ha mersz őszinte lenni magadhoz.

VÍZÖNTŐ

Ez az évköröd utolsó hónapja, egy új élet reménye. Itt az idő, hogy pontosítsd céljaid, titkos vágyaid, hogy egy kicsit magadba nézz, végiggondold az elmúlt hónapokat, évedet. S felkészülj a következőre. Megtervezd, mit akarsz elérni, milyen változásokra van szükség ahhoz, hogy úgy érezd, ment a világ előrébb. Csak lassan, megfontoltan. Idő kell a gondolatoknak, míg cselekvéssé érnek. Közben próbálj megnyílni azok előtt, akiket szeretsz, a Vénusz a Nyilasban főleg 23-ig ad lehetőséget, hogy általuk megismerd magad, érzéseidet. 20-án belép a Nap a jegyedbe. Eljött a te időd.

Aszcendens

Gondold át egy kicsit, mire akarsz fókuszálni a közeljövőben. Egy jó célért most nagyon tudsz küzdeni, érdemes elővenni azokat a projekteket, amikhez eddig nem volt erőd, bátorságod. Karriered is új lendületet vehet, főleg, ha sikerül egy kis önállóságot kivívnod. Anyagi restanciádat – ha van – viszont most muszáj rendezned!

HALAK

Bár a születésnapodig még van idő, azért a naptári év kezdete is hoz egyfajta megújulási, újrakezdési lehetőséget. A Neptunusz a Nappal harmonikus most, így főleg barátságaidban nyílhatsz ki, s azokban a közösségekben, melyekhez tartozol. Légy minél többet velük, segíts, adj hitet, erőt nekik, légy a támaszuk. A Vénusz a hivatásod területén sétál – keresd most az együttműködés lehetőségeit, rendezd kapcsolataidat, főleg női kollégáiddal, s te magad is próbáld női oldaladat is minél inkább megélni. Barátkozz, légy nyitott – új ismeretségekre -7-e körül akár új szerelemre is. Hó végéig a visszafelé járó Merkúr egy régi ügyedet is segíthet tisztázni, felülbírálni, helyrehozni.

Aszcendens

Most főleg kapcsolataidon van a hangsúly. Próbáld rendbe tenni őket – felhívni, megkeresni, megbeszélni a problémákat. S újakat szerezni. Járj sokat társaságba, most fontos ismeretségeket köthetsz, főleg karriered szempontjából kaphatsz segítséget tőlük, általuk. 9-e környéke új munkával is kecsegtet.

 

profile_20150907_095209_643Gálfi Irén
asztrológus

By | 2017-06-16T14:44:34+00:00 január 4th, 2016|Tudatos életmód|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!