Mindenmentes karfiolleves

//Mindenmentes karfiolleves

Mindenmentes karfiolleves

A karfiolról sokan nem tudják, hogy számos pozitív élettani hatása van. Azon kívül, hogy gazdag vitaminokban (C-vitamin, K-vitamin), és ásványi anyagokban (magnézium, foszfor, B6-vitamin, folsav, kálium, mangán), rengeteg antioxidánst is tartalmaz, gyulladásgátló hatással bír, javítja az agy és a szív egészségét, támogatja a méregtelenítést emésztésserkentő hatása révén és amit kevesen tudnak, hogy a karfiol a rák ellen is hatásos.

Ezért igazán fontos, hogy étrendünkbe rendeszeresen beillesszük.

A hétvégén egy nagyon egyszerű karfiollevest készítettem mindenmentesen, így glutén-, laktóz-, és szójaérzéeknyek is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg karfiol
  • 1 evőkanál oliva olaj
  • bors
  • borsikafű
  • vegamix

A karfiolt megpucoljuk, rózsáira szedjük és megmossuk, majd egy lábasba téve felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáöntjük az olajat és fűszerezzük ízlés szerint.

A karfiolt puhára főzzük körülbelül 30 perc alatt, majd a karfiol felét kiszedjük egy edénybe a másik felét pedig botmixerrel lepürésítjük. A félrerakott karfiolt visszaöntjük hozzá, még egyet forralunk rajta és ha szükséges még ízesítjük.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

By | 2016-10-07T16:07:12+00:00 szeptember 26th, 2016|Tudatos életmód|0 Comments

Szerző:

Az Énidő az önmagadra szentelt idő, ezek az írások és videók pedig lehetséges inspiráció Neked! Én alkotásként élem meg az Énidő üzeneteinek átadását, formába öntését, tapasztalataim gyűjtését. Olyan, számomra hiteles szakértőket mutatok be, akiktől én is tanultam és tanulok a mai napig is. Tartozz a közösségünkhöz és találd meg a saját utadat, a saját Énidődet!